Verhoilija Tanja Lillunen

Verhoilija

Verhoilija Tanja Lillunen: 

”Käsityöt ovat lapsesta saakka olleet osa elämääni, ja niinpä yliopisto-opinnotkin vaihtuivat lennosta tekstiiliartesaaniopintoihin ja sen jälkeen verhoiluopintoihin. Vuoden 2010 alussa uskalsin heittäytyä yrittäjäksi, enkä ole tähän päivään asti katunut valintaani. On aina yhtä hienoa nähdä omien käsiensä tuotos valmiina ja olla ylpeä työstään. Jokainen työ myös opettaa verhoilijalle jotain uutta.”

“Kierrätys ja ekologisuus ovat minulle tärkeitä asioita. Maailma hukkuu tavaraan ja omalta osaltaan jätteen määrää voi vähentää esimerkiksi verhoiluttamalla vanhan huonekalun uudelleen. Jos huonekalulla on tunnearvoa ja sen malli miellyttää, kannattaa se ehdottomasti tuoda verhoilijan käsittelyyn. Hyvät rungot ovat täyspuuta tai vaneria ja kestävät hyvin uuden verhoilun. Huolellisesti ja laadukkailla materiaaleilla verhoiltu huonekalu kestää aikaa ja maksaa itsensä takaisin. Verhoilu on kiertotaloutta parhaimmillaan!” 

“Omaa silmääni miellyttävät etenkin 50-60 -luvun huonekalut kauniin muotoilun vuoksi, joten niitä onkin kertynyt oman rintamamiestalokodin lisäksi myös verhoomolle myytäväksi asti. Kannattaakin tarkistaa verhoomon oma vintagetuoli-valikoima kuvagalleriasta: Myynnissä. Löytyisikö sieltä sinulle sopivaa tuolia? Kankaankin saa vielä suurimpaan osaan valita asiakas itse! Tai jos löydät itse kirppikseltä tai kierrätyskeskuksesta kivannäköisen tuolin tai sohvan, ota yhteyttä, niin mietitään sille yhdessä uusi ilme. Saat kotiisi tuolin, jollaista ei ole kellään muulla!”

“Verhoilun purkutyöstä syntyy myös aina jätettä, mutta lajittelen jätteet ja kierrätän kaiken mahdollisen. Materiaalijäämistä teen mahdollisuuksien mukaan uusia tuotteita tai lahjoitan eteenpäin.”

  • Verhoomo Vekki perustettu 1.2.2010. Kaupparekisterissä.
  • Verhoilijan ammattitutkinto, verhoilijakisälli v. 2012 (TAO).
  • Verhoilualan perustutkinto, verhoilija v. 2008 (TAO).
  • Tekstiilialan perustutkinto, tekstiiliartesaani v. 2005 (LSKTOL).
  • Suomen Verhoilijamestarien Liiton jäsen v. 2016-.
  • Turun Verhoilijamestarit ry:n jäsen v. 2011-.
  • Turun Verhoilijamestarit ry:n tiedottaja v. 2013 ja sihteeri v. 2014-2022.